7 Ιαν 2016

Θέατρο BADMINTON: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Ελάτε μαζί μας να παρακολουθήσουμε την παράσταση
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
Θέατρο BADMINTON την Δευτέρα 25/1/2016, ώρα 8.30’μμ
μικρουτσικος
Μια παράσταση σε σενάριο - σκηνοθεσία ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ
Το στοίχημα της παράστασης είναι η αναμέτρησή της με δυο μύθους. Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία. Πρόκειται για μια θεατρική παραγωγή, με την οποία ο Θέμης Μουμουλίδης ολοκληρώνει τον κύκλο τριών παραστάσεων-πορτρέτων, που ξεκίνησε το 2012 με το Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, και το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη Ποιος στη Ζωή μου.
          Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, «το ταξίδι για το ταξίδι», ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία.
           Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».
         Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Μιχάλη Μαρίνου, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, και σαράντα ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής.
Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Γιάννη Μαθέ που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια, του Θάνου Μικρούτσικου.
Εισιτήριο και μεταφορά 15€ το άτομο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ   6974781157 και   6974007248

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου