14 Οκτ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1500 τόνοι απορριμμάτων της Τρίπολης μεταφέρονται σε «άγνωστο» σημείο με την «άδεια» της απερχόμενης ΕΕ του ΦΟΔΣΑ
Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε την αίτηση του Δήμου Τρίπολης προς τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου  να του « εκχωρηθεί η αρμοδιότητα διαχείρισης ΑΣΑ ώστε να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση 1.500 ton απορριμμάτων που βρίσκονται συσσωρευμένοι στους δρόμους της πόλης», χωρίς να προτείνεται κάποιο  σημείο εναπόθεσής τους («μακριά από μας κι όπου θέλουν ας πάνε;»).
Η απορία μας λύθηκε όταν διαβάσαμε στο πρακτικό συνεδρίασης τους (8/10/2014 ) την απάντηση  των μελών της  Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ με την απερχόμενη σύνθεσή της υπό την προεδρία του κ. Σμυρνιώτη, λίγες μέρες πριν την ανάληψη της νεοεκλεγμένης ΕΕ, σύμφωνα με την οποία «μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζουν ομόφωνα  την εκχώρηση αρμοδιότητας προς το Δήμο Τρίπολης για διαχείριση 1.500 ton αστικών του απορριμμάτων ως προσωρινό μέτρο έως ότου δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα», αποδεχόμενοι στην ουσία μια πρόταση απομάκρυνσης τεράστιας ποσότητας σκουπιδιών, «χωρίς  προορισμό».
·         Ποια θα είναι η οριστική λύση στο πρόβλημα; Η πανάκριβη διαχείριση της ΤΕΡΝΑ;
·         Ποιος θα τη δώσει την οριστική λύση και με ποιόν τρόπο; Τα πέντε μέλη της ΕΕ «μετά από διαλογική συζήτηση»;
·         Θα συμμετέχουν οι Δήμοι στη λύση ή μόνο θα πληρώνουν;
Επειδή δεν πιστεύουμε ότι τυχαία ανέλαβε η απερχόμενη Εκτελεστική Επιτροπή να «δώσει την άδεια» στο Δήμο Τρίπολης να μεταφέρει σε «άγνωστο» προορισμό τους 1500 τόνους απορριμμάτων, ούτε   ότι «ξέχασαν» τα μέλη της ΕΕ του ΦΟΔΣΑ να τον αναφέρουν, είναι φανερό, ότι είναι ένας τρόπος να αποκρύψουν τις πραγματικές προθέσεις τους για τη χρήση συγκεκριμένων χώρων στην Κορινθία, εξ ου και οι διάφορες διαδόσεις για χώρους εναπόθεσής τους σε «πράσινο σημείο της Κορίνθου», ή στο «ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου», ή «κάπου στην Κορινθία».
Ίσως με τη συγκεκριμένη απαράδεκτη μεθόδευση της εκούσιας «θολούρας» , θέλουν να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών της Πελοποννήσου στην επιβολή των σχεδίων διαχείρισης Τατούλη – ΤΕΡΝΑ. Οι Δήμοι και οι πολίτες της Κορινθίας, συντονισμένα, δεν πρέπει να τους αφήσουμε.


Κιάτο, 14/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου