9 Σεπ 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔ, ΚΕΔΕ

Η πρόταση συνεργασίας για κοινό ψηφοδέλτιο μειοψηφίαςστις εκλογές για τα κεντρικά όργανα διοίκησης ΠΕΔ, ΚΕΔΕ όπως κατατέθηκε από την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Δημ. Συμβούλιο της 7/9/2014:


"Αγαπητοί συνάδελφοι , η παρακάτω πρόταση βασίζεται και προσπαθεί να λάβει υπόψη της 

την θεσμική επίθεση που δέχεται η αυτοδιοίκηση από την κυβερνητική εξουσία με σκοπό την αφαίρεση από αυτήν αρμοδιοτήτων, όπως στην πρόσφατη σχεδιαζόμενη αλλαγή του κώδικα αυτοδιοίκησης όπου μεταξύ άλλων επιχειρείται να αφαιρεθεί από τους δήμους το δικαίωμα διαχείρισης των απορριμμάτων 

• την ανάδυση καθ' όλη την προεκλογική περίοδο ενός διαφορετικού πολιτικού λόγου από πολλά αυτοδιοικητικά σχήματα 

• τη σημασία οι προοδευτικές πολιτικές (και όχι κομματικές) δυνάμεις να καταγράψουν τη μεγαλύτερη δυνατή παρουσία στα νέα ΔΣ των ΠΕΔ και ΚΕΔΕ.

• την ανάγκη να εκπέμπει ο αυτοδιοικητικός χώρος μας σοβαρότητα και συνέπεια, και να μη δίνει την αίσθηση ότι άγεται και φέρεται προς άγρα τυχοδιωκτικών συνεργασιών.

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα επικρατεί στα δημοτικά συμβούλια μια κουλτούρα αδιαφορίας για τα όργανα της αυτοδιοίκησης που οδηγεί στο να μην κάνουν κάτι για να αλλάξουν αυτήν την κουλτούρα. Είναι επίσης γνωστός ο κλειστός τρόπος με τον οποίο συγκροτούνται συνήθως τα ψηφοδέλτια για ΠΕΔ και ΚΕΔΕ, ο οποίος καταδεικνύει έλλειψη πολιτικής εμπιστοσύνης στα στελέχη και στα διευρυμένα δημοτικά σχήματα που εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες.

Καθώς δε στις ΠΕΔ και ΚΕΔΕ εκπροσωπούνται δημοτικές παρατάξεις και όχι απευθείας κόμματα, αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να κινητοποιήσουμε μια ευρύτερη διαδικασία, έτσι ώστε ο «κρυμμένος» παλαιοκομματισμός στις εκλογές αυτών των οργάνων να αρχίσει να αντικαθίσταται από συμμαχίες στη βάση αρχών και θέσεων σε συγκεκριμένα προβλήματα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσαμε και στον δικό μας δήμο να συγκροτήσουμε κοινή παράταξη στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη εκπροσώπων της μειοψηφίας για την ΠΕΔ , συμφωνώντας σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, όπως την αντίθεσή μας στην εκχώρηση σε διαχείριση από ιδιώτες κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες, τα απορρίμματα, τις παραλίες, τα υδάτινα αποθέματα, τις ενεργειακές πρώτες ύλες, προωθώντας τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων και την ιεράρχηση των έργων στο δήμο μας. 

Τέλος, διευκρινίζουμε ότι η πρότασή μας αυτή δεν εξαντλείται στην εκλογή των αντιπροσώπων, αλλά θα είναι διαρκής καθ όλη την διάρκεια της λειτουργίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, απευθυνόμενη σε κάθε αιρετό εκπρόσωπο του δήμου μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου