12 Αυγ 2014

ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Με το παρακάτω ερώτημά μας προς τον Δήμαρχο κ. Σταματόπουλο ζητάμε απάντηση για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά απορριμμάτων από την Ερμιονίδα στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.


Κιάτο, 11/08/2014

Προς: κ.Σπ. Σταματόπουλο, Δήμαρχο Σικυωνίων

 κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Σικυωνίων

 κ. Ζαχαριά Χρήστο, αρχηγό μείζονος μειοψηφίας Δήμου Σικυωνίων

Θέμα: Ερώτημα για ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου

Κύριε Δήμαρχε

Σε ΔΤ του Δήμου Ερμιονίδας διαβάσαμε ότι

«[...] μετά την επιστολή – παρέμβαση του Δημάρχου Ερμιονίδας (23-7-2014 ) για την άμεση υλοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ 15743/1480/23-3-2014), για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας μετά το ΧΥΤΑ Φυλής Αττικής στο ΧΥΤΑ του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και τις αλλεπάλληλες διαδοχικές επαφές του Δημάρχου με τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ,αλλά και με τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχο της Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη, επίκειται πλέον εντός των ημερών η αδειοδότηση του ανωτέρω ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ώστε να είναι σε θέση να υποδεχτεί τα απορρίμματα του Δήμου Ερμιονίδας, σύμφωνα με τη μνημονευθείσα ΚΥΑ, σε ποσότητα τουλάχιστον 2.000 τόνων το μήνα, ............» 
(απόσπασμα του ΔΤ)

Εν τω μεταξύ σε ανύποπτο χρόνο ο δήμαρχος Ερμιονίδας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. ζητά τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση της παραπάνω μεταφοράς και την έγκριση της προς τούτο οικονομικής επιβάρυνσης.
Εμείς θα κάνουμε κάτι γι αυτό Κ. Δήμαρχε, ή θα παραμένουμε απλοί θεατές σε ένα τέτοιο περιβαλλοντικά καταστροφικό ενδεχόμενο που επί πλέον θα δημιουργήσει προσκόμματα στη δυνατότητα των όμορων δήμων μας να διαχειριστούν τα απορρίμματά τους; Από όσο γνωρίζουμε, έχουμε κι εμείς λόγο σαν δήμος, αφού συμμετείχε και ο πρώην δήμος Φενεού μαζί με τους δήμους Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης στην διαδημοτική για τον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Επειδή ο χρόνος που περνά με δική μας απραγία είναι εις βάρος μας, φρονούμε, πως παρέμβασή σας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΕΕ ΦΟΔΣΑ όπως και η πρωτοβουλία σας να υζητήσετε το θέμα με τους γείτονες Δημάρχους, είναι απαραίτητη.


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου