16 Μαΐ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/5/2014

Πραγματοποιήθηκε χθές  το βράδυ 15/5 η κεντρική προεκλογική  συγκέντρωση της    « ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».
  Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης  με τον συνδυασμό  «ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ»  Φάνης Κουρεμπές ο οποίος τόνισε την ανάγκη της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής και τον πολιτικό χαρακτήρα της ψήφου.
  Τη σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ Σπύρος Κουρούμαλης δηλώνοντας τη στήριξη τους  στην  « ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» και την ανάγκη  ενίσχυσης του ρόλου πολίτη στη λήψη αποφάσεων μέσα από συνελεύσεις, δημοψηφίσματα κ.λ.π. .
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η υποψήφια δήμαρχος Κ. Μαυραγάνη  η οποία αφού ανέδειξε τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της παράταξης που την ανέδειξε επικεφαλής, ανέλυσε τα βασικά σημεία του προγράμματος της.
·         Δράσεις για την ανακούφιση των δημοτών από την πολιτική λιτότητας
·         Διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου: το νερό είναι δημόσιο αγαθό ως τέτοιο πρέπει να το διαχειριζόμαστε για να φτάνει πόσιμο στις βρύσες όλων των δημοτών και να υπάρχει επάρκεια για την άρδευση των καλλιεργούμενων περιοχών.
·         Διαχείριση απορριμμάτων: η διαλογή των σκουπιδιών γίνεται στη πηγή και πεδίο εφαρμογής της  ολοκληρωμένης διαχείρισης είναι ο Δήμος ή ομάδα γειτονικών δήμων.
·         Σχεδιασμός- ανάδειξη- προστασία για τη ανάδειξη όσον αφορά στα μοναδικά φυσικά τοπία της παραλίας, τα τόσο σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και του αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού.  
·          Άμεσες δράσεις στήριξης αγροτικής παραγωγής και τοπικής οικονομίας
·         Δράσεις στήριξης του( διαλυμένου) εμπορικού κόσμου.
·         Δράσεις υποδομής και προβολής στα τουριστικά μέρη
·         Δράσεις για την ανάδειξη της πόλης και την βελτίωση της καθημερινότητας
·         Διεκδίκηση στο χώρο της παιδείας για  την αναβάθμιση των Λ. Τ. Γκούρας  , τη επαναλειτουργία των Λ. Τ. Καλλιάνων.την κατασκευή σύγχρονων  σχολικών κτιρίων, που θα στεγάσουν τόσο  το 2ο Λύκειο Κιάτου όσο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου.
·         Ανάδειξη, στο χώρο του Πολιτισμού, των ιστορικών χώρων μας: Ανάκληση τη συλλογικής μνήμης και κομβικά σημεία για τη γόνιμη ανατροπή στην καθημερινότητά μας. 
·         Τα μελλοντικά σημεία αναφοράς για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην κατεύθυνση της συγκρότησης της τοπικής κοινωνίας με πνεύμα αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης.
·         Συμμετοχικές διαδικασίες με τον πολίτη ενεργό να παίρνει μέρος στη λήψη των αποφάσεων μέσα από γενικές συνελεύσεις σε γειτονιές, τακτικές συνελεύσεις του Δήμου, δημοψηφίσματα για μεγάλα ζητήματα διαβουλεύσεις με φορείς και τον συμμετοχικό προϋπολογισμό.
      Η κεντρική εκδήλωση της  « ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα αγωνιστικής διάθεσης   και αισιοδοξίας, μιας και  η διαρκώς αυξανόμενη επιρροή του ορθού – προγραμματικού λόγου του συνδυασμού μας με επικεφαλής την Κ. Μαυραγάνη,  εμπνέει  όλο και περισσότερους  πολίτες γεγονός που έχει θορυβήσει τους γνωστούς «Μαυρογυαλούρους» που αφού απέτυχαν στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την κάθοδό μας στις εκλογές, συνεχίζουν τις γελοιότητες μέσα από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ που «στηρίζουν» και στηρίζονται.
Μετά τα γνωστά: «ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ», «ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ», «ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΚΛΠ», τους εκβιασμούς,  τις απειλές και τις υποσχέσεις που έπεσαν στο κενό, επιδίδονται σε καινούρια ολισθήματα.
Ανέχονται,  αν δεν ενθαρρύνουν,  επιθέσεις ενάντια στο συνδυασμό μας που ξεπερνούν κάθε έννοια «ευγενούς» αντιπαράθεσης πάνω στα προβλήματα του Δήμου.  Υποβιβάζουν την αντιπαράθεση σε προσωπικές  επιθέσεις «αποκαλύψεις» ή προγνωστικά για το εκλογικό ποσοστό  (αποκλειστικά του δικού μας συνδυασμού), προσβλέποντας στα «επίχειρα» της πράξης τους.
 Εμείς είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι να  αντιμετωπίσουμε τέτοιες πρακτικές που δυστυχώς θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.  
Οι Σικυώνιοι πολίτες, με  μπροστάρηδες τους νέους «που δεν μασάνε»,  θα τους δώσουν την απάντηση που του ταιριάζει στις κάλπες που έρχονται.

Υ.Γ. Το πρόγραμμα της παράταξης διανεμήθηκε στους συγκεντρωμένους συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια της ομιλίας και είναι αναρτημένο στο blog της παράταξης  http://autoparembasi.blogspot.gr/p/blog-page_9838.html  

από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου